Toitlustusettevõtte alustamine

SOOVID ALUSTADA OMA ETTEVÕTTEGA?

Paljudel ettevõtjatel puudub arusaam toitlustusäri majanduslikust toimimisest.

Kuidas rajada jätkusuutlik toitlustusettevõte?

Selle artikli sisust on olemas ka VIDEO.

Eduka ja jätkusuutliku toitlustusettevõtte rajamine on väga keeruline protsess.

Uuringute kohaselt ca 75%-l toitlustajatel puudub visioon ja äriplaan. See tähendab, et sisuliselt puudub arusaam toitlustusäri majanduslikust toimimisest.

Ettevõtte rajamisel on terve rida nüansse, mida silmas pidada. 

Alustuseks tuleks selgeks teha, kas tegu on söökla, baari, restorani, kohviku või mõne teise toitlustuskohaga. Igal ühel neist ettevõtte tüüpidest on oma äriline loogika ja majanduslikud ning emotsionaalsed iseärasused. 

Tähelepanu peab pöörama rendilepingu pikkusele ja hinnale, investeeringu suurusele ja sellest tulenevalt seadmete, sisustuse jm inventari optimaalsele hulgale ning maksumusele, võimalikule personali ning toorainekulule, kliendi tüübile, kellele teenust pakkuma hakatakse.

Lisaks tuleb pöörata tähelepanu kliendi makseharjumustele ja tooteeelistustele, töökeskkonna- ja ohutusalastele nõuetele, hügieeninõuetele, maksuerisustele jpm.

Paraku on näiteks Tallinna vanalinna toitlustusettevõtete keskmine eluiga 2 aastat. See viitab asjaolule, et puuduvad piisavad teadmised eelpool loetletust ning otsuseid langetatakse pigem eeldustele tuginedes, mitte faktidele.

Kui soovid selle kohta, mida Sa siit lugesid, rohkem teada saada, võta minuga julgelt ÜHENDUST

Ikka head
Riho Leppik

 

Võta minuga ühendust

Võta minuga ühendust ja vaatame koos, kuidas Sinu äri kasumlikkust parandada.
Alati saab midagi muuta!

PEAKOKKADE ÜHENDUS

RIHO LEPPIK  on Eesti Peakokkade Ühenduse liige.
Loe lisaks: www.chef.ee

powered by markintel

KONTAKT

Kui Sul on kiire, helista mulle kohe
+ 372 5668 4948